L'habitatge en l'entorn metropolità de Barcelona

Paper de treball

  • 15-09-2015
  • Pla 2030
  • 188 Lectures

L’habitatge és, al mateix temps, una necessitat, una aspiració, un dret i una mercaderia. Aquesta complexitat ha generat sovint tensions entre la seva dimensió social i política i la seva dimensió econòmica. Les dificultats per accedir a un habitatge per nombrosos col·lectius de la metròpoli a partir del 2000 van tenir importants conseqüències en aspectes com les desigualtats, la segregació social, l’equilibri territorial, la demografia, o la mobilitat, entre altres.   Aquest fet va propiciar que la política d’habitatge s’incorporés a les agendes polítiques dels governs municipals a partir de 2007.

habitatge

A partir de l’experiència dels darrers quinze anys i davant d’un nou escenari de recuperació, l’autor apunta una sèrie de propostes. Entre elles, l’aposta per la creació d’una oferta àmplia d’habitatge públic de lloguer social, la definició d’un pacte metropolità d’habitatge, o la rehabilitació i manteniment de l’actual parc d’habitatges.

Autor:

  • Albert Terrones Ribas. Doctor en Sociologia (UAB) i llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració (UAB). Tècnic d’habitatge a la Diputació de Barcelona. Professor associat del departament de Sociologia (UAB).

 

Nota. Les opinions expressades per l'autor/s són a títol personal i no necessàriament representen la visió del PEMB.

Política de cookies