36. BZ Barcelona Zona Innovació Tecnologia

Barcelona
Categoria: 3. Promoció de sectors estratègics, Bioregió

BZ Barcelona Zona Innovació escenificarà la tercera revolució industrial a Catalunya.

BZ Barcelona Zona Innovació és un projecte ambiciós, pensat per donar resposta a les necessitats industrials i empresarials del segle xxi. Se situa en un emplaçament immillorable: pròxim a l'aeroport internacional del Prat, al port de Barcelona, a les principals xarxes viàries i ferroviàries, a la futura estació intermodal del Baix Llobregat i amb connexió al centre de Barcelona i la seva àrea metropolitana gràcies a les futures línies 2 i 9 del metro.

En la superfície recuperada de l'empresa SEAT, que equival a trenta illes de l'Eixample, el consorci ha definit tres plataformes empresarials per transformar aquest espai: la tecnològica, l'alimentària i la cultural. Totes elles implantaran conceptes empresarials i urbanístics d'alt valor afegit i convertiran aquesta àrea en un punt de trobada que potenciarà l'activitat econòmica i tecnològica.

Per possibilitar la reconversió de les actuals empreses del polígon i la instal·lació d’empreses de tecnologia punta amb l’objectiu d’atraure el món de la recerca i dinamitzar el diàleg acadèmia-empresa, s’han signat protocols amb l’Hospital Clínic, el Parc Científic de la UB, el Parc d’Innovació La Salle i amb l’associació Catalonia Bio.

La plataforma empresarial BZ Barcelona Zona Innovació pretén convertir-se en un catalitzador per crear projectes de més dimensió, empreses més grans i més competitives per a la indústria catalana.

Dades identificatives:

• Superfície: 50 ha
• Terminis:
Concursos urbanístics: convocats a principi del 2010
Inici de les obres: 2010
Posada en marxa del projecte: 2012
• Previsions:
Creació d’ocupació: 20.000 llocs de treball
Previsió empreses instal•lades: 400
Inversió prevista: 3.000 M €

Adreça projecte:

http://www.elconsorci.net

Persones responsables i càrrecs:

Rosa Rodrigo, consellera delegada de la Gestoria del Parc Científic i Tecnològic BZ.

Fitxa actualitzada 03/05/2012
En el cas que desitgi ampliar la informació d’aquest projecte, li agrairíem que s’adreci directament al responsable de projecte. Trobarà la informació en la pàgina web que consta en aquesta fitxa.